FAYDALARINI SAYMAYA BAŞLAYAMADIĞIMIZ ÇAY, BESLENMELERİMİZDE ÖNEMLİ BİR YER ALIR. KARADENİZ ÇAY ÜRETİCİLERİ TARAFINDAN ÜRETİLEN TÜRK ÇAYININ ŞÖHRETİ SINIRLARIMIZI AŞIYOR.
İçecekler beslenmemizde büyük önem taşır. Türkiye'de içecek denilince akla ilk gelen çay oluyor. Bu topraklarda doğan hiç kimse bir bardak çaya hayır demez.
Kültürümüzün önemli bir parçası haline gelen çay üretiminin Anadolu'da nasıl başladığının hikayesi 90 yıl öncesine kadar uzanıyor. Batum'dan Anadolu'ya gelen çayın, Batum ile aynı iklim koşullarına sahip olan Rize ve Doğu Karadeniz bölgesinde yetiştirilebileceği anlaşılmıştı. Aradan geçen 90 yılda Türkiye, dünyanın beş numaralı çay üreticisi konumuna geldi. Çay demlemek için iki demlik kullanarak Türk usulü çay yapmak dünya literatürüne girmiştir.
Türk çayı üretiminde pestisit kullanımı yok
Ülkemiz dışında çay üretimi sırasında pestisit kullanılmaktadır. Kar ve soğuk Türkiye'de zararlıları doğal yollarla öldürür. Pestisit ve kimyasal madde kullanılmamış, yüzde yüz doğal ve sağlıklı tek çay Türk çayıdır. Bu onun değerini artırır.
Bilgi
İki fincan siyah çay tüketmek kalp krizinden ölüm riskini azaltır.
Bigii
Yapılan araştırmalara göre çayda bulunan kateşinler kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Çay, kalp hastalıkları geliştirme riskini azaltır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde oksidatif stresi önler, cilt üzerindeki olumsuz etkilerini engeller. Ayrıca içerdiği polifenol ve kafein sayesinde kilo vermeyi destekler.
FAYDALARINI SAYMAYA BAŞLAYAMADIĞIMIZ ÇAY, BESLENMELERİMİZDE ÖNEMLİ BİR YER ALIR. KARADENİZ ÇAY ÜRETİCİLERİ TARAFINDAN ÜRETİLEN TÜRK ÇAYININ ŞÖHRETİ SINIRLARIMIZI AŞIYOR.
İçecekler beslenmemizde büyük önem taşır. Türkiye'de içecek denilince akla ilk gelen çay oluyor. Bu topraklarda doğan hiç kimse bir bardak çaya hayır demez.
Kültürümüzün önemli bir parçası haline gelen çay üretiminin Anadolu'da nasıl başladığının hikayesi 90 yıl öncesine kadar uzanıyor. Batum'dan Anadolu'ya gelen çayın, Batum ile aynı iklim koşullarına sahip olan Rize ve Doğu Karadeniz bölgesinde yetiştirilebileceği anlaşılmıştı. Aradan geçen 90 yılda Türkiye, dünyanın beş numaralı çay üreticisi konumuna geldi. Çay demlemek için iki demlik kullanarak Türk usulü çay yapmak dünya literatürüne girmiştir.
Türk çayı üretiminde pestisit kullanımı yok
Ülkemiz dışında çay üretimi sırasında pestisit kullanılmaktadır. Kar ve soğuk Türkiye'de zararlıları doğal yollarla öldürür. Pestisit ve kimyasal madde kullanılmamış, yüzde yüz doğal ve sağlıklı tek çay Türk çayıdır. Bu onun değerini artırır.
Bilgi
İki fincan siyah çay tüketmek kalp krizinden ölüm riskini azaltır.
Bigii
Yapılan araştırmalara göre çayda bulunan kateşinler kanser hücrelerinin oluşumunu engelliyor. Çay, kalp hastalıkları geliştirme riskini azaltır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde oksidatif stresi önler, cilt üzerindeki olumsuz etkilerini engeller. Ayrıca içerdiği polifenol ve kafein sayesinde kilo vermeyi destekler.
Yorum Yaz
Eposta adresiniz gizlilik nedeniyle görünmeyecektir. * Argo , küfür veya hukuka aykırı yorumlar onaylanmayacaktır. Bu tarz yorum yapanlar hakkında yasal süreç başlatılacaktır.
Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yapmak ister misin ?