banner
LAZDAN El Yapımı Yeşil Çay
signature

Çay bitkisinin tepe tomurcuk (beyaz çay olarak adlandırılır) ve onu takip eden iki yaprağını elle ve özenle tek tek toplanır. ( Bu çayları üreticilerden belirlenen yaş çay fiyatının 4-5 kat fazlasına temin eriyoruz.)

 

Toplanan bu çaylar işletmemizde özel ortamda doğal soldurmaya tabi tutulur. Bu süreç hava koşulları ve çayın durumuna göre üç ila beş gün arasında değişebilmektedir.

Yüzde 25-30 oranında öz suyunu kaybeden yaş çay kendimize özgü metotlarla (hijyen koşulları ve gıda üretim yönetmeliklerine uygun olarak ) belirli ısı altında işlenir bu esnada çayın öz suyunu yüzde 75-80 oranında kaybetmesi sağlanır.

 

Belirli sürerlerde dinlendirildikten sonra yine standart ısı denetimi ile sıcak ve kuru hava vasıtasıyla özenle kurutulur.  Bu süreçler ( ısı standartlarımız ve sürelerimiz)  ürettiğimiz El yapımı yeşil çayımızın damak tadı ve elde edilecek çayın kalitesi açısından çok önem taşımaktadır ve sadece işletmemize özgüdür.

El yapımı yeşil çayımızın içinde mucize çay veya altın iğne şeklinde adlandırılan tomurcuk (beyaz çay)  ayıklanmadığından (içeriğinde yaklaşık  %12-15 oranında bulunmaktadır.) çayımızın kalitesini aromasını ve faydalarını katlayarak arttıran en önemli unsurdur.

Tüketicilerimiz yeşil çaydan bekledikleri gerçek şifa ve lezzeti fazlasıyla karşılayacak içeriğe sahiptir.

Gerek üretim gerekse stoklama ve ambalaj aşamalarında kesinlikle renklendirici, tatlandırıcı, aroma ve koruyucu BULUNMAMAKTADIR.  %100 DOĞAL ÜRÜNDÜR.

İçtiğiniz çayın nevini ve kalitesini görmeniz açısından (Ne içtiğinizi bilmeniz için) şeffaf paket tercih edilmiştir. Paketlerimiz her türlü dış ortamların olumsuz etkisinden mühürlenmek sureti ile korunmaktadır.

EL YAPIMI YEŞİL ÇAY NASIL DEMLENMELİ:

Lazdan Çay El yapımı yeşil Çayın tadı sizi çok şaşırtacak, çayınız diğer çaylara göre daha çabuk (6-8 Dk) demlenecektir.

Öncelikle kaliteli bir çay içmek istiyorsanız mutlaka kaliteli bir su kullanmalısınız (klorsuz, kireçsiz, damacana suyu veya arıtılmış su tercih ediniz.) klasik çay demleme metotlarına benzer metot kullanabilirsiniz.

Kaynattığınız suyu 15-20 saniye beklettikten sonra demliğinize koyduğunuz (4 bardak çay için yaklaşık bir tutam) çaya yavaşça ilave ediniz çayınız 6-8 dakikada hazır olacaktır. Dilerseniz aynı çayı ikinci defa demleyebilir aynı lezzet ve özellikle yeniden kullanabilirsiniz.

Veya fincanınıza koyduğunuz sıcak suyun içine birkaç yaprak el yapımı yeşil çay koyup 6-8 dakika sonra afiyetle içebilirsiniz.

Çay bitkisinin tepe tomurcuk (beyaz çay olarak adlandırılır) ve onu takip eden iki yaprağını elle ve özenle tek tek toplanır. ( Bu çayları üreticilerden belirlenen yaş çay fiyatının 4-5 kat fazlasına temin eriyoruz.)

 

Toplanan bu çaylar işletmemizde özel ortamda doğal soldurmaya tabi tutulur. Bu süreç hava koşulları ve çayın durumuna göre üç ila beş gün arasında değişebilmektedir.

Yüzde 25-30 oranında öz suyunu kaybeden yaş çay kendimize özgü metotlarla (hijyen koşulları ve gıda üretim yönetmeliklerine uygun olarak ) belirli ısı altında işlenir bu esnada çayın öz suyunu yüzde 75-80 oranında kaybetmesi sağlanır.

 

Belirli sürerlerde dinlendirildikten sonra yine standart ısı denetimi ile sıcak ve kuru hava vasıtasıyla özenle kurutulur.  Bu süreçler ( ısı standartlarımız ve sürelerimiz)  ürettiğimiz El yapımı yeşil çayımızın damak tadı ve elde edilecek çayın kalitesi açısından çok önem taşımaktadır ve sadece işletmemize özgüdür.

El yapımı yeşil çayımızın içinde mucize çay veya altın iğne şeklinde adlandırılan tomurcuk (beyaz çay)  ayıklanmadığından (içeriğinde yaklaşık  %12-15 oranında bulunmaktadır.) çayımızın kalitesini aromasını ve faydalarını katlayarak arttıran en önemli unsurdur.

Tüketicilerimiz yeşil çaydan bekledikleri gerçek şifa ve lezzeti fazlasıyla karşılayacak içeriğe sahiptir.

Gerek üretim gerekse stoklama ve ambalaj aşamalarında kesinlikle renklendirici, tatlandırıcı, aroma ve koruyucu BULUNMAMAKTADIR.  %100 DOĞAL ÜRÜNDÜR.

İçtiğiniz çayın nevini ve kalitesini görmeniz açısından (Ne içtiğinizi bilmeniz için) şeffaf paket tercih edilmiştir. Paketlerimiz her türlü dış ortamların olumsuz etkisinden mühürlenmek sureti ile korunmaktadır.

EL YAPIMI YEŞİL ÇAY NASIL DEMLENMELİ:

Lazdan Çay El yapımı yeşil Çayın tadı sizi çok şaşırtacak, çayınız diğer çaylara göre daha çabuk (6-8 Dk) demlenecektir.

Öncelikle kaliteli bir çay içmek istiyorsanız mutlaka kaliteli bir su kullanmalısınız (klorsuz, kireçsiz, damacana suyu veya arıtılmış su tercih ediniz.) klasik çay demleme metotlarına benzer metot kullanabilirsiniz.

Kaynattığınız suyu 15-20 saniye beklettikten sonra demliğinize koyduğunuz (4 bardak çay için yaklaşık bir tutam) çaya yavaşça ilave ediniz çayınız 6-8 dakikada hazır olacaktır. Dilerseniz aynı çayı ikinci defa demleyebilir aynı lezzet ve özellikle yeniden kullanabilirsiniz.

Veya fincanınıza koyduğunuz sıcak suyun içine birkaç yaprak el yapımı yeşil çay koyup 6-8 dakika sonra afiyetle içebilirsiniz.

Bu yazıya henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu sen yapmak ister misin ?

Yorum Yaz

Eposta adresiniz gizlilik nedeniyle görünmeyecektir. * Argo , küfür veya hukuka aykırı yorumlar onaylanmayacaktır. Bu tarz yorum yapanlar hakkında yasal süreç başlatılacaktır.

En Çok Aranan Kelimeler: